Πληροφορίες B-Challenger

Το B-League, αποτελεί το μεγαλύτερο πρωτάθλημα e-gaming της Ελλάδος τόσο σε διάρκεια όσο και σε έπαθλα. Το B-League χωρίζεται σε 3 games:

a) B-Challenger, το οποίο είναι το πρωτάθλημα League of Legends.
b) B-Legend, το οποίο είναι το πρωτάθλημα Hearthstone.
c) Β-Εlite, το οποίο είναι το πρωτάθλημα Counter-Strike Global Offensive.

Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα τα οποία θα δοθούν είναι 15.000€ ! Ενώ τα δώρα τα οποία θα δοθούν κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων ξεπερνούν τα 15.000€! Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών των τριών πρωταθλημάτων θα δοθούν 8.000€ ως χρηματικό έπαθλο ενώ στα LAN Finals, στα οποία θα καταλήγουν τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο και τα οποία θα διεξαχθούν σε εκθεσιακό χώρο, θα δοθούν τουλάχιστον 5.000€.

Συνολικά, χρηματικό έπαθλο και δώρα ξεπερνούν τα 25.000€.Το B-Challenger αποτελείται συνολικά από 6 αγωνιστικές και τα τελικά LAN Finals. Το πρωτάθλημα λαμβάνει χώρα στα καταστήματα της Bits and Bytes σε όλη την Ελλάδα. Το αναλυτικό Match Schedule φαίνεται παρακάτω:

26 & 27 Νοεμβρίου 2016
21 & 22 Ιανουαρίου 2017
11 & 12 Φεβρουαρίου 2017
18 & 19 Μαρτίου 2017
8 & 9 Απριλίου 2017
6 & 7 Μαΐου 2017
ΙΟΥΝΙΟΣ LAN Finals

Κάθε αγωνιστική αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος της αγωνιστικής (Σάββατο) γίνεται τοπικά στο κατάστημα στο οποίο αναδεικνύεται ένας νικητής. Στο δεύτερο μέρος της αγωνιστικής (Κυριακή), οι νικητές των καταστημάτων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε brackets. Στην τελική κατάταξη της Κυριακής, οι 8 πρώτες ομάδες λαμβάνουν πόντους για την κατάταξη του πρωταθλήματος οπότε μετά το πέρας των 6 αγωνιστικών, οι 8 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος με τους περισσότερους πόντους θα αναμετρηθούν στα LAN Finals του Ιουνίου.Έπαθλα Σαββάτου:

1η Ομάδα – 30€
2η Ομάδα – 25 ώρες στο κατάστημα
3η Ομάδα – 10 ώρες στο κατάστημα

Έπαθλα Κυριακής:

1ος – 5 (MIXED) x Keyboard Logitech 5410 Atlas Specturm/Cherry Brown/Cherry Red/Roomer-G ή Ακουστικά Logitech G633 Artemis Spectrum ή Logitech Keyboard G413 ή Ακουστικά Logitech G231 ανάλογα τη διαθεσιμότητα
2ος – 5 x Mouse logitech G302/G402/G502/G403
3ος – 5 x New BNB Gaming Mousepads

Έπαθλα Τελικών LAN Finals:

Συνολικό χρηματικό έπαθλο Finals: 3.000€
Επιπλέον θα δοθούν πολλά δώρα τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σύνολο Χρηματικών Επάθλων (Αγωνιστικές & LAN Finals): 6.500€–  Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής (entry fee). Το κόστος είναι μόνο η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή
–  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ONLINE από την φόρμα: http://links.bnb.gr/2dpF5TX
–  Τα καταστήματα Bits and Bytes μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.bnb.gr/katastimata– Θα πρέπει οι παίχτες μιας ομάδας να δηλώσουν και στο https://events.eune.leagueoflegends.com/events/252792 ώστε να λάβουν τα έπαθλά τους
–  Μια ομάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Λήξη εγγραφών το βράδυ Παρασκευής (πριν την κάθε αγωνιστική), έναρξη εγγραφών πρωί της Δευτέρας (μετά την αγωνιστική). Δεν απαιτείται εγγραφή σε κάθε αγωνιστική αλλά η ομάδα κάνει εγγραφή μια φορά για τη συμμετοχή της συνολικά στο πρωτάθλημα. Μόνο νέες ομάδες κάνουν νέα εγγραφή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
–  Μια ομάδα μπορεί να παίξει από δύο καταστήματα Bits and Bytes (3 παίχτες σε ένα κατάστημα, 2 σε ένα άλλο ή 4 παίχτες σε ένα κατάστημα, 1 σε κάποιο άλλο).
– Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 30 level.
–  Απαγορεύεται η συμμετοχή εκτός καταστήματος Bits and Bytes. Όλοι οι παίχτες πρέπει να είναι σε κατάστημα Bits and Bytes.
–  Για να μπορεί μια ομάδα να διεκδικήσει ολόκληρο το τελικό έπαθλο στα LAN Finals Ιουνίου (εφόσον προκριθεί εκεί) θα πρέπει να έχει παίξει και τις 6 αγωνιστικές.
–  Οι πόντοι που δίνονται στους 8 πρώτους της Κυριακής είναι: 8-6-4-2-1-1-1-1 .
–  Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στον Βόρειο & Ανατολικό Ευρωπαϊκό (EU NORDIC & EAST).
–  Οι αγώνες θα γίνονται στο Φαράγγι των Επικαλεστών (Summoners Rift).
–  Οι αγώνες θα γίνονται σε custom game tournament draft.
–  Ο αρχηγός της ομάδας με το μεγαλύτερο seed (seed 1 είναι το μεγαλύτερο) δημιουργεί lobby και κάνει invite τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, όπου και του δίνει δικαιώματα να μπορέσει να κάνει invite και τους συμπαίχτες του.
–  Τα παιχνίδια του Σαββάτου είναι Single Elimination, Best of 1 και ο τελικός του Σαββάτου Best of 3. Ωστόσο κάθε κατάστημα έχει την ευχέρεια του format ανάλογα τις συμμετοχές.
–  Τα παιχνίδια της Κυριακής είναι Single Elimination, Βest of 3 και ο μικρός / μεγάλος τελικός Best of 5.
–  Ώρα έναρξης των αγώνων είναι 12:00 (Σάββατο & Κυριακή). Σε περίπτωση αργοπορίας ή μη εμφάνισης, ο διαγωνιζόμενος χάνει το παιχνίδι.
–  Ανάμεσα στα παιχνίδια υπάρχει ένα προαιρετικό διάλειμμα 5 λεπτών.
–  Ανάμεσα στους αγώνες η ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση αναπληρωματικού σε θέση βασικού.
–  Αφού γίνουν τα picks & bans, μόνο αν συμφωνήσουν και οι 2 ομάδες μπορεί να γίνει αλλαγή κάποιου βασικού με αναπληρωματικό.
–  Την ώρα του αγώνα απαγορεύεται η οποιαδήποτε αλλαγή παιχτών.
–  Αν ένας παίχτης έχει δηλωθεί σε μία ομάδα δεν μπορεί να παίξει σε καμία άλλη ομάδα καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και των LAN Finals.
–  Μια ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει roster κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και των LAN Finals.
–  Απαγορεύεται ο παίχτης να κάνει streaming εν ώρα παιχνιδιού.
–  Απαγορεύεται αυστηρά οποιοδήποτε flame στην αντίπαλη ομάδα ή στους Admin.
–  Η κάθε ομάδα έχει 15 λεπτά για το pause. Pause γίνεται μόνο για σημαντικό λόγο.
–  Σε περίπτωση κάποιου σοβαρού τεχνικού προβλήματος επιτρέπεται να γίνει επανεκκίνηση του αγώνα οποιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση κάποιου προβλήματος (λάθος runes, masteries) μπορεί να γίνει rematch αφού συμφωνήσουν και οι 2 αρχηγοί των ομάδων. Όταν γίνει rematch όλοι οι παίχτες κρατάνε τα ίδια picks και summoners.
–  Απαγορεύεται οποιοδήποτε third party πρόγραμμα (skin.timers,etc.)
– Θεατής πίσω από τις ομάδες επιτρέπεται μόνο ο προπονητής ή ο manager.
– Καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει 2η φορά το ίδιο έπαθλο μέχρι τα τελικά LAN Finals. Αν μια ομάδα έχει βγει 2η και μια άλλη 1η στους αγώνες της Κυριακής και έχουν ξανά λάβει το ίδιο ακριβώς position τότε η BNB έχει το δικαίωμα να δώσει το έπαθλο του πρώτου στον δεύτερο και το έπαθλο του δεύτερου στον πρώτο.
– Τα έπαθλα κάθε αγωνιστικής και των τελικών δίνονται μέσα σε διάρκεια 90 ημερών από την ώρα διεξαγωγή τους.